През 2017 г., докато живее в Австралия, британката Елизабет Ърл се

...
През 2017 г., докато живее в Австралия, британката Елизабет Ърл се
Коментари Харесай

34-годишната британка, която живее на лодка по каналите на Англия

През 2017 година, докато живее в Австралия, британката Елизабет Ърл се среща с двама американски братя, които живеят на платноходка, пътувайки по света през последните 10 години. От време на време те си търсят екипаж и я питат дали желае да плава с тях от Южна Африка до Бразилия. Елизабет се съгласява на мига. " Мога да го направя ", помислих си, " ще пребивавам на лодка ". Така тя купува разрушена от вихър платноходка в Карибите с нейния банков овърдрафт. Тъй като не ѝ доближават средства, се постанова да продаде всичко, което има, с цел да я стегне.

Така се мести на Карибите, обновява лодката и осиновява улично куче, което ненавижда ветроходството. След известно време обаче ѝ се постанова се да направи избор дали да продаде лодката и да задържа кучето Лайла, или да се отърва от кучето и да продължи с това околосветско пътешестване. Елизабет избира кучето. Успява да реновира лодката задоволително добре, с цел да я препродаде, тъй че понижава загубите си. Връща се в Англия и някак незабелязано се влюбва в живота на лодка по каналите.

Купува нова лодка 3800 английски лири, като още веднъж употребява банковия си овърдрафт. Ремонтира я две години и по-късно живее в нея една година, преди да я продаде за 22 500 английски лири. Малко по-късно Елиабет си купува красива 21-метрова лодка от 1920 година, в която живее и до ден сегашен. Купува я от собствен другар за 35 000 английски лири и я кръщава Маги.

Живот на лодка, вместо ипотека

Елизабет счита, че целият развой с ипотеката е в интерес на хора, които имат постоянна работа, обезпечена заплата от шеф или в случай че са женени или живеят с някого до себе си. Няма обаче никаква употребява, в случай че си самичък, с непостоянна работа 30-годишен актьор от Мидландс като нея. Елизабет акцентира, че за кандидатстване за ипотека нормално би трябвало да представим доказателство за приход за избран интервал от години и спестявания за депозит от към 10% или 20%, което се оказва безусловно непостижимо за толкоз младежи в Англия. Така че от ден на ден от тях търсят различни способи за живот, без значение дали става дума за лодки, микробуси или платноходки.

Как стои въпросът с разноските

И макар че не заплаща ипотека, Елизабет въпреки всичко има месечни разноски. Тя би трябвало да избере дали да живее в яхтено пристанище, или в по този начин наречените канали на страната. Избира второто, тъй като е гратис. Трябва да се мести на всеки две седмици, само че но не й коства нищо. И въпреки да ѝ се постанова да пътува по-често, по този начин съумява да прегледа повече от страната. Плаща за гориво по към 350 паунда на тримесечие и за въглища за камината. Една торба въглища ѝ коства към 8 английски лири. Стига ѝ за два дни и половина.

Освен това заплаща към 100 английски лири на година за застраховка, която обаче не покрива всичко. Ако се блъсне в друга лодка, застраховката покрива вредите. Ако лодката ѝ обаче потъне, не е предпазена. Елизабет споделя пред Insider, че животът на лодка е доста трогателен. Едно от обичаните ѝ неща в живота на лодка е, че може просто да пътува когато и съвсем където си изиска.

" Просто желая да повеждам невероятен живот и в случай че се появи опцията да намеря неизмеримо място за живеене - без значение дали е фар, палат или ковачница, тогава може би ще сменя лодката ", безапелационна е Елизабет. Тя счита, че нейната история няма да бъде по-добра и сигурно ще е доста по-малко забавна, в случай че си купи двустаен апартамент или дребна къща в провинцията.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР